Oyster Perpetual Explorer ve Oyster Perpetual Explorer II, Rolex’in keşiflere olan derin ilgisinin ürünüdür. Bu modeller çok az insanın gitmeye cesaret edebileceği yerlerde kullanılırlar. Marka, uzun yıllar boyunca kutup, dağ ve mağara keşiflerini saatleriyle donatarak modelleri gerçek hayatta test etme şansı yakalamıştır. Dünyanın en gözü pek kâşiflerinden, dağcılarından ve bilim insanlarından bazıları, bu saatlerin güvenilirliğini en zorlu koşullar altında sınamıştır.
Rolex Explorer
Büyük çapta macera
Okunurluğa ve dayanıklılığa sahip olan Explorer ve Explorer II saatler, beşerî bilginin sınırlarını zorlayan kişilere eşlik etmek üzere tasarlandı.
Rolex 1930’lardan itibaren birçok keşif gezisini Oyster Perpetual saatleriyle donatmaya başlamıştır. Bu seferlerden elde edilen geri bildirimler, sonradan Profesyonel seri olarak adlandırılacak saatlerin gelişiminde kullanılmıştır. Bu saatler, ekipman olarak kullanılmıştır; tıpkı Explorer ve Explorer II gibi. Rolex saatler, insanlığın en büyük maceralarından bazılarına tanıklık etmiştir. Bunlardan biri 1953’te Sir John Hunt önderliğinde gerçekleştirilen ve Sir Edmund Hillary ve Tenzing Norgay’in dünyanın en yüksek zirvesine tırmanan ilk kâşifler olarak isimlerini tarihe yazdırdıkları Everest tırmanışıdır.
Keşif için tasarlandı
1953 yılında piyasaya sürülen Explorer, sade tasarımı ve karakteristik 3, 6 ve 9 rakamları ve büyük saat imlerine sahip yüksek okunurluklu siyah kadranıyla ayrı bir yere sahiptir. Hangi koşul altında olursa olsun saati en doğru şekilde göstermek üzere yaratılmış profesyonel amaçlı bir modeldir. Kadranı okumak, Chromalight gösterge sayesinde karanlıkta dahi kolaydır. Explorer bugün, 1953’teki orijinal modelin boyutu olan 36 mm çapında ve 40 mm çapında mevcuttur.
Explorer II 1971 yılında tanıtılır ve tıpkı Explorer ruhunda olduğu gibi Rolex’in keşiflerle olan ayrıcalıklı birlikteliğini devam ettirir. İlave turuncu saat ibresi ve işlenmiş çerçeveyi bir araya getiren 24 saat göstergesi sayesinde Explorer II, hem kullanıcısının gündüz saatleriyle gece saatlerini rahatlıkla ayırt etmesini, ki bu yılın belli dönemlerinde kutuplar veya mağaralar gibi geceyi gündüzden ayırt etmenin güç olduğu yerlerde pratik bir özelliktir, hem de ikinci bir zaman dilimindeki saati okumasını sağlar.
Ekstrem şartlara dayanıklılık
Explorer serisindeki saatler, kâşiflerin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak evrim geçirmiştir ve her seferinde daha sağlam ve güvenilir hale gelmiştir. Explorer, Oystersteel çelik veya sarı Rolesor versiyonuyla (Oystersteel çelik ve sarı altın karışımı) mevcutken Explorer 40 ve Explorer II yalnızca Oystersteel çelikten yapılır. Özel olarak Rolex için geliştirilen Oystersteel çelik, paslanmaya karşı mükemmel direnciyle eşsiz bir alaşımdır.
Her üç model de, sağlamlığıyla bilinen üç parçalı bir bilezik olan Oyster bilezikle tamamlanır. Kazara açılmaları önlemek için patenti ve tasarımı Rolex’e ait Oysterlock katlanır güvenlik tokasına sahip olan bilezik, marka tarafından geliştirilen, kullanıcının bileziğin uzunluğunu 5 mm’ye kadar kolaylıkla uzatmasına olanak tanıyan Easylink konfor uzatma bağlantısına da sahiptir.
Explorer 36 ve Explorer 40 kalibre 3230’a sahipken, Explorer II kalibre 3285 ile donatılmıştır. Her iki otomatik kurmalı mekanik mekanizma da tamamen Rolex tarafından geliştirilmiş ve üretilmiştir. Yaklaşık 70 saatlik bir güç rezervi sunarlar.
Üstün Kronometre sertifikası
Bütün Rolex saatleri gibi Explorer ve Explorer II de Superlative Chronometer (Üstün Kronometre) sertifikasına sahiptir. Bu ünvan, markanın atölyesinden çıkan her saatin Rolex’in kendi laboratuvarlarında, kendi kriterlerine uygun olarak yürüttüğü bir dizi testi başarıyla geçtiğinin kanıtıdır. Üstün Kronometre statüsü, tüm Rolex saatlere eşlik eden yeşil mühürle temsil edilir ve beş yıllık uluslararası garantiyi de beraberinde getirir.